У кількісній номінації міжнародного фотоконкурсу вінничанка увійшла в десятку переможців

Новини Вінниці

У десятку переможців фотоконкурсу «Вікі любить землю» за кількісною характеристикою потрапила вінничанка Людмила Сломінська, яка сфотографувала більше півсотні об’єктів.

Про це повідомили на сайті міжнародного конкурсу фотографій пам’яток природи.

Людмила Сломінська посіла 4 місце, сфотографувавши 56 об’єктів, набравши 359 балів. Загальна кількість фото вінничанки – 299.

«Я намагаюсь відшукувати у списках, об’єкти, які ще ніхто не фотографував і «полюю» переважно на них. Така стратегія дає змогу отримати більшу кількість балів і приносить максимальну користь для ілюстрування Вікіпедії», — розповіла Людмила Сломінська.

До слова, конкурс «Вікі любить Землю» проводять щорічно із 2013 року для того, щоби сформувати широку базу вільних фотографій пам’яток природи України, аби наповнити ними Вікіпедію. Понад 50% об’єктів Природно-заповідного фонду уже мають вільні світлини на Вікісховищі, але тисячі ще не є представлені. Щоб це виправляти, кожного року організатори нагороджують учасників і учасниць, які у межах конкурсу проілюстрували найбільше пам’яток — зокрема об’єктів, яких раніше у Вікісховищі не було.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *