Чемпіонку Паралімпіади Мар’яну Шевчук хочуть оголосити «гордістю Хмільника»

Новини Вінниці

Ім’я чемпіонки Паралімпійських ігор з паверліфтингу Мар’яни Шевчук пропонують занести до Книги пошани та пам’яті «Гордість Хмільника», повідомляють на сайті громади. Таким чином земляки хочуть висловити гордість за дівчину та відзначити її спортивні досягнення.

«Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради звернулося з клопотанням про занесення до Книги пошани та пам’яті «Гордість Хмільника». Адже Мар’яна Шевчук є чемпіонкою 16-х Паралімпійських ігор «Токіо-2020», має видатні спортивні досягнення на міжнародному рівні, зробила вагомий внесок у формування авторитету і престижу міста Хмільника, а також високі особисті заслуги перед Хмільницькою міською територіальною громадою», — йдеться у повідомленні.

Павреліфтингом 25-річна Мар’яна займається з 2015-го року і з того часу стала однієї з найкращих спортсменок світу.

«Нині українська спортсменка визнана кращою пауерліфтеркою світу 2018 року за версією Міжнародної федерації пара-пауерліфтингу. Мар’яна – це людина, яка фанатично віддана спорту, якій не займати таланту, енергії, цілеспрямованості та наполегливості у досягненні поставленої мети. Вона – прекрасний пропагандист здорового способу життя та спортсменка, на яку варто рівнятися», — зазначають у Хмільницькій міськраді.

До слова, Мар’яна Шевчук – майстер спорту України міжнародного класу з паверліфтингу. Серед її здобутків – «золото» та «срібло» Чемпіонату Європи-2015, «золото» Кубку світу 2016 року, перемога та світовий рекорд на Чемпіонаті Європи-2018.  

У січні 2019 року Мар’яна отримала титул найкращої паверліфтерки світу 2018 року.У 2021 році вона перемогла на Кубку світу, встановивши при цьому новий світовий рекорд з вагою 132 кг. У серпні поточного року дівчина виграла золоту медаль Паралімпійських ігор у Токіо.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *