Генпрокурор: причиною вибухів у Калинівці була диверсія

Новини Вінниці Топ

Пожежу та вибухи боєприпасів на 48 арсеналі у Калинівці спричинила диверсія. Таку версію подій 2017 року підтвержують докази, повідомила генпрокурор Ірина Венедиктова.

На своїй сторінці у Facebook вона звявила, що диверсію влаштувала стороння особа, яка проникла на територію військової  частини та встановила там вибухівку. Це, зауважує генпрокурор, підтверджується отриманими доказами і висновками вже отриманих та долучених до матеріалів виробництва судових експертиз, протоколами проведених негласних слідчих (розшукових) дій, допитів свідків та оглядів.

«Чотири роки тому прогриміли вибухи боєприпасів на складах та майданчиках відкритого зберігання 48 арсеналу у Калинівці Вінницької області. Збитки – понад 5,9 млрд грн внаслідок знищення боєприпасів, а також завдана шкода – пошкоджені об’єкти військової частини, будівлі місцевих мешканців», – пише Венедиктова.

Для розслідування диверсії прокурори і слідчі також використовують передбачені кримінальним процесуальним законом заходи міжнародного співробітництва. Зараз очікується відповідь від компетентних органів Чехії щодо вибухів на складах з боєприпасами, організовані в жовтні і грудні 2014 року в населеному пункті Врбетіце.

Нагадаємо, увечері 26 вересня 2017-го у Калинівці на складах 48 арсеналу військової частини А1119 сталася пожежа. Від вибухів боєприпасів у ближніх селах було пошкоджено близько 2000 будинків. На щастя, обійшлося без жертв.   

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *