У Вінниці відбудеться традиційний лицарський турнір пам’яті Максима Шимка

Новини Вінниці

Щорічний лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні, історика-реконструктора Максима Шимка відбудеться у Вінниці 24 жовтня. Традиційне дійство буде проведено на території навколо колишнього кінотеатру «Росія».

Організатори сповіщають, що змагання  проходитимуть у форматі повноконтактних лицарських боїв. Планується поєдинки  у номінаціях «Щит-меч. Чоловіки», «Щит-меч. Жінки», «5 на 5. Чоловіки» та «5 на 5. Жінки». За узгодженням з учасниками та суддями можливе проведення додаткових номінацій.

Довідка:

Вінничанин, історик-реконструктор Максим Шимко був активним учасником Революції Гідності. Він загинув 20-го лютого 2014-го року під час розстрілу протестувальників на вулиці Інститутській. Куля снайпера влучила йому у шию, коли він рятував пораненого. За свій подвиг Максим посмертно нагороджений званням «Герой України». Його ім’я вписане до Небесної Сотні майданівців.

У жовтні, до Дня народження Максима, реконструктори з усієї України з’їжджаються до Вінниці на пам’ятний лицарський турнір. Перший турнір відбувся у 2017 році, з тих пір дійство стало традиційним.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *