У Вінниці волонтери плетуть маскувальні сітки для бійців на Схід

Новини Вінниці

Подружжя Васильчуків із Вінниці з 2014 року плете маскувальні сітки для бійців на Сході. Він — колишній рятувальник, вона — медик медицини катастроф. Вже мають й однодумців. Майстерню, де виготовлять сітки для захисників України, Васильчуки облаштували у своїй квартирі.

Про це повідомляє Суспільне.

Спочатку маскувальні сітки плели у бібліотеці ім. Бевза.Відколи в країні запровадили карантин, а в транспорт пускали обмежену кількість людей, виготовляти сітки почали вдома. Спершу — на дитячому турніку, згодом, для зручності, стійку для плетіння Василь Васильчук облаштував у власній квартирі.

Сітка, яку подружжя разом з іншими волонтерами плетуть зараз — 35-та за рахунком. З них 19 сплетені у стінах квартири, додає Васильчук. Спочатку, каже, кожну підписував на деревʼяних брусках, згодом — почав нумерувати за датами.

Півтора року плести сітки родині допомагає плести дружина військового Юлія Атаманенко. З Васильчуками познайомилася на дитячому майданчику, коли гуляла з сином, розповідає Юлія. Для українських захисників сплела уже 4 маскувальних сітки. Додає, має надію, що вони захистять і її коханого.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *