«Сила небайдужих»: вінничанам презентують книгу про волонтерів

Новини Вінниці

У Вінницькому «Ветеран-хабі» (вул. 8-го Березня, 29) у середу, 23 вересня, презентуватимуть книгу «Волонтери: сила небайдужих». Як передає радіостанція «Місто над Бугом», увійшло 28 історій, розказаних від першої особи, які репрезентують різні аспекти волонтерської діяльності: підтримка армії, допомога пораненим, підтримка населення, що постраждало від війни.

Герої книги – відомі та не дуже волонтери:

  • Діана Макарова та Наталя Воронкова, які організували вивезення мирного населення з Дебальцева на початку лютого 2015-го,
  • голова благодійного фонду “Свої” Леся Литвинова, на чиї плечі лягла місія допомоги переселенцям у 2014-2016 роках,
  • засновник фонду “Повернись живим” Віталій Дейнега,
  • артисти Анжеліка Рудницька та Сергій Притула,
  • письменниця Ліля Мусіхіна з Тернополя та Андрій Салюк зі Львова, які організували у своїх містах центри допомоги армії,
  • Наталя Чекмарьова (позивний “Сонечко”), яка допомагає побратимам віднайти себе в нових реаліях та багато інших.

«У книзі зібрані неймовірні історії про те, як у 2014-2015 році тисячі українців, об’єднавшись, підставили надійне плече нашій армії, не лише одягнувши-нагодувавши-озброївши бійців, але й давши їм головне – сенс боротьби, відчуття, що тебе не кинуть і тобі є за що воювати. Для багатьох волонтерів це стало сенсом життя і вони досі продовжують тримати свій “фронт”. Адже війна триває», – розповіла авторка книги Наталка Позняк-Хоменко.

Початок зустрічі – о 18:00.

Додамо, книга «Волонтери: сила небайдужих» розміщена у вільному доступі на сайті Українського інституту національної пам’яті.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *