«Зневажений геноцид»: вінничанам покажуть виставку про злочини нацистів проти ромів

Новини Вінниці

Вінницький обласний краєзнавчий музей запрошує відвідувачів на відкриття виставки «Зневажений геноцид», присвячену долі ромів у зоні нацистської окупації України під час Другої світової війни. Як інформують у музеї, відкриття виставки відбудеться 21 вересня о 16:30 у 13-ій експозиційній залі.  

Експозиція складається з 20 стендів, містить архівні документи та сімейні світлини, презентує як особисті історії тих, кому пощастило пережити геноцид, так і загальноісторичні відомості про це явище. Доповнити знання про злочини нацизму проти ромів відвідувачі зможуть, переглянувши відеороліки, представлені на сайті www.romagenocide.com.ua.

Виставку організували Спілка «Освіта заради миру» (Bildungswerk für Friedensarbeit e.V., Берлін) та Український центр вивчення історії Голокосту (Київ). Проєкт покликаний донести до якомога ширшої української та європейської аудиторії історію геноциду ромів України за часів нацизму. Висвітлюється також дискримінація ромського населення та боротьба з нею сьогодні – як в Україні, так і в Німеччині.

Німецькомовну версію виставки було відкрито у Берліні, також експонувалася у Національному музеї історії України у Другій світовій війні (Київ) та краєзнавчих музеях Волинської, Полтавської та Черкаської областей.

Возможно, это изображение (один или несколько человек и на открытом воздухе)

Відкриття виставки відвідають виконавці проєкту, представники ромської громади та ромських НУО, науковці та громадські активісти.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *