Мистецька родина з Вінниччини долучилася до конкурсу «Моя сім’я найкраща»

Відео Новини Вінниці Топ

Родина художників Олексія та Людмили Альошкіних із села Букатинка Могилів-Подільського району бере участь у конкурсі «Моя сім’я найкраща». Всі дев’ятеро членів сім’ї – художники або скульптори. Сам конкурс було організовано депутаткою Вінницької міської ради від «Європейської Солідарності» Оленою Верлан-Кульшенко та волонтеркою Надією Дмитрієвою.

За умовами конкурсу — один або декілька членів сім’ї мають продемонструвати свої таланти і показати чим їх сім’я особлива. Наразі взяти участь у проєкті виявили 30 родин.

«Наш проєкт спрямований на те, щоб показати, наскільки різні, дивовижні, гармонійні родини живуть на території нашої Вінниччини. Ми зустрічалися з родинами Вінниці, з родинами з нашої області і щодня ми бачимо те, як важливо цінувати, любити і захищати те, що є найголовнішим у нашому житті – родину та дітей», – розповідає Олена Верлан-Кульшенко.

Пані Олена стверджує: мета конкурсу – показати, що гармонія в родині залежить не від статків, а від того, наскільки люди довіряють один одному, наскільки цінують один одного та вміють жити разом.  

Родина ж Альошкіних унікальна тим, що свого часу віддала перевагу життю у гармонії із природою, а не міській буденності. Було це у 1978 році.

«Ми настільки відірвалися від природи, що одним з наших бажань було приїхати ближче до природи, контактувати із нею, жити просто серед неї. Ми міські люди: я з Києва, Людмила з Мінська, але нас завжди тягнуло до природи. Художникам важливо спілкуватися із нею, а не з тролейбусом чи асфальтом», – каже голова родини, художник Олексій Альошкін.     

Місце, де живуть, Альошкіни перетворили на мистецький проєкт: розписали стіни орнаментами, декорували подвір’я скульптурами, приміщення прикрасили картинами.

«Коли живуть люди творче, то в них є взаєморозуміння. Я радію, що дружина творить, вона радіє тому, що творю я. При цьому ми не подібні, наші роботи не схожі. У нас різні школи», – каже Олексій.

Цікаво, що творчим є не тільки подружжя Альошкіних, а й їхні п’ятеро дітей та двоє зятів. Альошкіни кажуть, що їхня сім’я – це дев’ятеро художників та скульпторів. Детальніше про те, як живе унікальна родина – у сюжеті YouTube-каналу Вінниця.NOW.  

До слова, Усі родини-учасниці проєкту отримують від організаторів невеликі презенти. На переможці, яких конкурсне журі визначить наприкінці вересня, чекають цінні призи, зокрема путівка на відпочинок.  

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *