«Застійна авторитарна клептократія»: Європарламент визнав путінський режим найбільшим викликом для Європи

Новини Вінниці Новини Світу Новини України

Європарламент ухвалив резолюцію, якою визнав режим російського президента Володимира Путіна найбільшим викликом для Європи. Про це повідомив депутат Верховної Ради від партії «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко на своєму Тelegram-каналі.

Як зазначає Гончаренко, у резолюції російський політичний режим визначається, як «застійна авторитарна клептократія». Окрім того, у документі є рекомендації щодо посилення санкцій та зниження залежності Європи від нафти та газу з РФ та вимога до Євросоюзу бути готовим до невизнання Держдуми РФ у разі, якщо вересневі вибори відбудуться з порушеннями принципів демократії і міжнародного права. До того ж, резолюція містить пропозицію у випадку порушень розглядати відсторонення Росії від членства у ПАРЄ.

Як член постійної делегації України у ПАРЄ, Гончаренко зазначив, що під час попередньої сесії Ради Європи Україна вже порушувала це питання.

«Ще минулого тижня Рада підтримала мою постанову щодо звернення до міжнародних організацій, парламентів країн-членів ООН щодо невизнання виборів до Держдуми РФ через те, що вони будуть проходити на наших окупованих територіях. Сподіваюсь, більшість країн підтримають наш заклик. Будемо продовжувати боротися з агресором!», – пише Олексій Гончаренко.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *