Держстат: Вінничани серед лідерів зі споживання риби та м’яса

Новини Вінниці

За даними обласного управління статистики, серед мешканців Вінниччини зросло споживання продуктів харчування. Так, у 2020 році, у порівнянні із 2019-им, споживання вінничанами овочів та баштанних продовольчих культур, м’яса та м’ясних продуктів, яєць, картоплі, молока та молочних продуктів, плодів, ягід та винограду зросло на 4,4–0,2%.

За підсумками 2020 року, Вінницька область посіла 3 місце серед регіонів України за рівнем споживання риби на одну особу; 4 місце за споживанням м’яса та м’ясопродуктів, плодів ягід та винограду; 5 місце за споживанням яєць та олії; 6 місце за споживанням хлібних продуктів та картоплі; 7 місце за споживанням овочів і баштанних продовольчих культур та цукру; 15 місце за рівнем споживання молока та молокопродуктів.

У місцевій філії Держстату також відзначають високий ступінь калорійності середньодобового раціону населення Вінниччини. Зокрема, серед регіонів України по рівню добової калорійності Вінниччина у 2020 році зайняла 4 місце і переважає середньоукраїнський показник на 10,8%.

В абсолютних цифрах в розрахунку на 1 мешканця Вінниччини  за 2020 рік спожито молока та молокопродуктів 201 кг, овочів та баштанних продовольчих культур – 175 кг, картоплі – 168 кг, хлібних продуктів – 112 кг, плодів, ягід та винограду – 64 кг, м’яса та м’ясних продуктів – 58 кг, цукру – 30 кг, риби і рибних продукті – 15 кг, олії – 13 кг та яєць – 299 шт.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *