Польща дозволила в’їзд українцям. Які правила діятимуть

Новини України

Польща з 9 вересня долучила громадян України до категорії осіб, яким дозволено в’їзд на територію країни, зокрема з метою туризму. Польща звільнила від обов’язкового карантину тих, хто має сертифікат про повну вакцинацію або сертифікат про одужання.

Згідно з інформацією на інтерактивній карті Міністерства закордонних справ, із 9 числа скорочується термін десятиденного карантину, якщо той, хто виїжджає, має негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше ніж за 7 днів до перетину кордону. Завершенням карантину вважається наявність у телеінформаційній системі внесеного діагностичною лабораторією запису про негативний результат тесту. Такі правила стосуються і дітей.

Хто звільняється від проходження карантину в Польщі:

  • • вакциновані від COVID-19 (англо- або польськомовне документальне підтвердження про повний курс вакцинації вакциною, зареєстрованою в ЄС: Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson&Jonson. Чинне підтвердження англійською або польською мовою);
  • • особи з документальним підтвердженням того, що вони перехворіли на COVID-19;
  • • водії та члени екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних і автотранспортних засобів, інспектори морської адміністрації, учні із супровідною особою, студенти, слухачі, здобувачі післядипломної освіти, докторанти, дипломати, медики, працівники на сільськогосподарських підприємствах, спортсмени та тренери, лікарі, фізіотерапевти, судді, акредитовані журналісти, які в’їжджають до Польщі з метою участі в спортивних заходах, особи, які мають дозвіл на постійне проживання або карту довгострокового резидента країни — члена ЄС та члени їхніх сімей, особи, які в’їжджають до Польщі з метою транзиту її територією.

Джерело новини

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *