На Вінниччині підрядник присвоїв 300 тисяч, виділених на будівництво водогону

Новини Вінниці

Вінницькі поліцейські завершили досудове розслідування за фактом привласнення коштів, призначених для будівництва водогону в одному з міст області. За даними поліції, директор підприємства підрядника привласнив близько 300 тисяч гривень, виділених для проведення робіт. Ймовірним співучасником злочину був інженер технічного нагляду.

Повідомляється, що дії директора підприємства-підрядника кваліфіковані за ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах та у видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу.

Інженер технічного нагляду обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 та ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу  України – пособництво в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах та у видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу.

Зловмисникам загрожує покарання – до 8 років позбавлення волі.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *