МОЗ планує ввести карантинні послаблення для COVID-вакцинованих

Новини України

В Україні можуть послабити карантинні обмеження для компаній і установ, колектив яких вакциновано проти COVID-19. Це розглядатимуть, навіть якщо регіон потрапить до “жовтої” чи “червоної” зони епідемічної небезпеки.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час сьогоднішнього засідання уряду.

“Відповідно до практики європейських країн, а також США, ми пропонуємо наблизити якість життя вакцинованого проти COVID-19 населення до звичного. Тому цього тижня ми почали спільно з усіма міністерствами ґрунтовно працювати над змінами в карантинних нормах, щоб дотримуватися балансу між захистом населення від коронавірусу і його благополуччям”, — заявив він.

Ляшко зазначив, що більшість обмежень, передбачених у “жовтій” чи “червоній” зонах, не застосовуватимуть, якщо колективи чи відвідувачі закладів будуть COVID-вакциновані. Ба більше, достатньо однієї дози вакцини для “жовтого” рівня й повного курсу вакцинації — для “червоного”.

“Робота навчальних закладів у “жовтому” рівні не буде обмежуватися за умови 80% вакцинованих хоча б однією дозою”, — запевнив міністр.

За темпами вакцинації Україна демонструє найнижчі показники у Європі. Влада України знову говорить про перспективу локдауну у зв’язку з епідемією коронавірусу, так і не зробивши висновків з попереднього досвіду.

Ще наприкінці серпня Кабінет міністрів вирішив продовжити адаптивний карантин до 1 жовтня у зв’язку зі зростанням кількості госпіталізацій і важких хворих на COVID-19. Кілька днів тому МОЗ звернувся до Кабміну перевести Україну з «зеленого» на «жовтий» рівень епідемічної безпеки і з 13 вересня посилити карантинні обмеження.

До того ж у МОЗ визначили три сценарії для нової хвилі пандемії COVID-19: оптимальний, песимістичний і помірний сценарій. Відповідно до них Україна розраховує ресурси своєї системи охорони здоров’я.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Джерело новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *