Впродовж останнього року в Україні зросли ціни на продукти харчування, за якими їх відпускають виробники. Деякі товари, зокрема олія та цукор, подорожчали на 70-75%, повідомляє телеканал «Прямий» із посиланням на дані Міністерства аграрної політики України.
Станом на 3 вересня поточного року відпускні ціни виробників на олію в середньому по Україні становили 49,66 грн за кілограм, що на 70% вище, за середню ціну зафіксовану рік тому – 3 вересня 2020 року.
Цукор здорожчав на 75%, якщо порівнювати відпускні ціни виробників з минулим роком – в середньому кілограм цукру зараз коштує 22,09 гривень.
Ціна на молоко вищого ґатунку, за якою її продавали виробники станом на 3 вересня цього року, становить 21,75 гривні за кілограм, що на 14% вище, аніж в аналогічний період минулого року, на масло вершкове – 174,12 гривні за кілограм, що на 9% вище.
Подорожчала і м’ясна продукція: яловичину в середньому по Україні виробники продавали по 108,15 гривні за кілограм, це на 13% дорожче, аніж в цей же період минулого року; свинину – по 89,61 гривні за кілограм, що на 5% дорожче; м’ясо птиці – по 58,81 грн – на 29% дорожче.
Нагадаємо, цього року зросла вартість проїзду у громадському транспорті Вінниці. Так, проїзд у маршрутних таксі подорожчав з 8 до 12 гривень, а у тролейбусах, трамваях і муніципальних автобусах – з 4 до 8 гривень.
Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці