Вінницький ювелірний завод «Кристал» продадуть на аукціоні

Новини Вінниці

Ювелірний завод «Кристал»  виставили на приватизацію. Торги щодо вінницьке підприємство, яке спеціалізується на переробці алмазів, заплановані на 1 жовтня, інформують в обласній адміністрації.

На торги виставлено 100% акцій компанії. Стартова ціна лоту – 89,9 мільйонів гривень. Новий власник заводу отримає нерухомість об’єкта та зокрема технологічне обладнання, необхідне обробки алмазної сировини та виробництва ювелірних виробів з діамантами.  

«Тут не лише ограновують і шліфують дорогоцінні каміння, але й виготовляють ювелірні вироби. Відповідно, завод може забезпечити повний цикл алмазопереробки – від сировини до готового продукту для вітчизняного і світового ринку. На сьогодні Вінницький завод «Кристал» виготовляє більше 5 000 моделей ювелірних прикрас», – інформують в обласній адміністрації.

Довідка

Вінницький завод «Кристал» розпочав діяльність у 1973 році в системі алмазопереробної промисловості. В 1992 році з метою розширення внутрішнього ринку збуту діамантів на підприємстві було створено ювелірне виробництво, яке виготовляє ювелірні вироби з дорогоцінних металів зі вставками з діамантів та іншого дорогоцінного каміння. В 2020 році підприємство  перетворено в Акціонерне товариствоНа сьогодні «Кристал» є унікальним підприємством в Україні з переробки алмазів у діаманти. Підприємство може виготовляти діаманти класичних круглих форм огранки на 57 граней. На сьогодні завод виготовляє більше 5000 моделей ювелірних прикрас.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *