Яку вакцину найчастіше обирають вінничани для щеплення?

Новини Вінниці

Фахівці Вінницького обласного центру громадського здоров’я повідомляють, що лідер по кількості щеплень на Вінниччині вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Більше третини вінничан (34.5%) отримали перше щеплення саме вакциною Комірнаті від Пфайзер, 28.7% щеплені вакциною КоронаВак від Сіновак, 20.2% – надали перевагу вакцині Спайквакс від Модерна і 16.7% отримали щеплення вакциною АстраЗенека індійського, південнокорейського та європейського виробництва.

Друге щеплення отримали 122764 жителя Вінницької області. З них 48.3% вакциною Комірнаті, 26.9% – вакциною КоронаВак і 24.7% – вакциною АстраЗенека.

До слова, чергова партія вакцини Комірнаті виробництва американського фармакологічного концерну Пфайзер у кількості 10530 доз прибула на Вінниччину 13 серпня 2021 року.

Вакцина доступна у пунктах щеплень та центрах вакцинації для всіх груп населення віком від 18 років, та, за показами, для дітей 12-17 років. На сьогоднішній день більше 195 тисяч жителів області отримали перш дозу щеплення від COVID-19.

Нагадаємо в Україні використовуються 4 вакцини Comirnati (Pfizer –BioNTech), AstraZeneca, CoronoVac, Мoderna. Всі вакцини, що використовуються в Україні схвалені ВООЗ для екстреного використання, мають високу ефективність у запобіганні важкому перебігу захворювання на COVID-19, госпіталізації і смерті.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *