За махінації під час торгів щодо ремонту доріг на Вінниччині оштрафували три компанії

Новини Вінниці

В Антимонопольному комітеті України виявили причетність трьох компаній до спотворення результатів торгів по процедурі закупівлі «Експлуатаційне утримання та поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення у Вінницькій області. У відомстві повідомляють, що порушники мають сплатити штрафи на загальну суму у понад 45 мільйонів гривень.

За даними АМКУ, три фірми: «Спільне українсько-австрійське підприємство «Інтервіас Україна», дочірнього підприємства ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» – «Вінницький облавтодор» і ТОВ «ШЛЯХБУД» змовилися щодо умов участі у торгах, що відбулися у 2019 році. Замовником робіт була Служба автомобільних доріг у Вінницькій області Державного агентства автомобільних доріг України. Очікувана вартість закупівлі складала 50 000 000 грн. Переможцем у процедурі закупівлі стало товариство з обмеженою відповідальністю «Спільне українсько-австрійське підприємство «Інтервіас Україна».

Розслідування АМКУ виявило, що компанії узгодили між собою умови участі у тендері, щоб усунути конкуренцію між собою. 

Засідання Комітету 12 серпня визнало дії ТОВ «Спільне українсько-австрійське підприємство «Інтервіас Україна», ДП «Вінницький облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» та ТОВ «ШЛЯХБУД» порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

За порушення на компанії накладено штрафи на загальну суму 45 859 828 грн. 

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», суб’єкти господарювання визнані АМКУ порушниками Закону України «Про захист економічної конкуренції» позбавляються права брати участь у торгах на 3 роки.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *