Повз касу: касирку медцентру з Хмільника підозрюють у привласненні майже п’ять мільйонів гривень

Новини Вінниці

Підозрювана у привласненні майже п’яти мільйонів гривень касирка хмільницького «Медичного центру реабілітації залізничників» залишиться під вартою. Таке рішення ухвалив Вінницький апеляційний суд, погодившись із ухвалою міського суду. Як повідомляють у пресслужбі апеляційного суду, у підозрюваної залишається альтернатива – сплатити понад 700 тисяч гривень застави.

За даними слідства, 62-річна касирка не показувала у касових документах кошти, що надходили від пацієнтів за продовження терміну путівки або про амбулаторне лікування. Однак корінець від прибуткового ордера зі штампом «Сплачено» відпочивальникам видавала, а їхні заяви й прибуткові касові ордери знищувала. Судово-економічна експертиза визначила, що таким чином жінка привласнила 4 820 253 гривні починаючи з 2017 року.  

Міський суд обрав  для підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак адвокат наполягав на скасуванні такого рішення і просив застосувати до  підзахисної як запобіжний захід особисте зобов’язання або домашній арешт. Захисник вважає, що сторона обвинувачення не довела наявність ризиків.

Прокурор же запевняв: ухвала слідчого судді міського суду – законна й обґрунтована. На його думку, підозрювана може впливати на свідків.

«Я нікуди не збираюся їхати. Тут – мої діти і внуки. 24 роки працюю касиром. Були різні перевірки. Я не знаю, хто це і що це. На старості зробили мене аферисткою», – сказала, зокрема, працівниця санаторію на судовому засіданні.

Як повідомила слідча, жодних показань підозрювана не надала.

Таким чином, касирку підозрюють у  привласненні чужого майна, що перебувало в її віданні, вчиненому в особливо великих розмірах. Також їй інкримінують підроблення документів. Якщо вину доведуть, жінці загрожує до 12 років позбавлення волі.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *