Вінниччина отримала нові дози вакцини Pfizer та AstraZeneca

Новини Вінниці

Вінниччина отримала 10 тисяч доз вакцини Pfizer та 5 тисяч доз AstraZeneca.

Як повідомляє «Місто над Бугом», ними зможуть вакцинуватися усі охочі у пунктах щеплень в Центрах первинної медико-санітарної допомоги.

«В центрах масової вакцинації не можна застосовувати багато вакцин, це неправильно. Ми зараз маємо дві вакцини у центрах масової вакцинації: CoronaVac і Moderna. Вони різні за флаконами і за місткістю. Зменшується ризик помилки, тому що, якщо багато різних вакцин одночасно відкриті, то ризик помилки дуже високий. Ми постачаємо Pfizer на пункти щеплень у центри первинної медико-санітарної допомоги, Moderna – на центри масової вакцинації. CoronaVac є і там, і там, оскільки це однодозна вакцина. AstraZeneca зараз на пунктах щеплень», – розповіла пані Тетяна Бондаренко, регіональна координаторка з вакцинації на Вінниччині.

У п’ятницю область очікує американську вакцину Moderna, в рамках міжнародної програми COVAX. Йдеться про 40 тисяч доз для ревакцинації тих, хто вже зробив перше щеплення. Також в області залишилося ще близько 100 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *