У Вінниці на Замковій горі встановили 50-метровий флагшток (фото)

Новини Вінниці Топ Фото дня

На Замковій горі у Вінниці 27 липня встановили найвищий в місті флагшток. 50-метрову конструкцію встановили до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності, 23 серпня на флагштоці піднімуть національний стяг розміром 150 квадратних метрів.

Як йдеться в повідомленні видання «Vinbazar», споруда має вагу майже сім тонн. Всередині влаштований електромотор, який підійматиме на гору стяг. Загальна вартість проєкту ‒ 1 мільйон 183 тисячі гривень.

За словами директора Департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради Ігоря Откидача, біля підніжжя пагорба облаштують стоянку, а у нічний час конструкцію підсвічуватимуть прожекторами. На ній також розмістять проблискові маячки. 

До слова, за оголошеним раніше тендером, очікувана вартість робіт складала майже 7 мільйонів.

Нагадаємо, за даними експертної організації «StateWatch», загальна вартість встановлення найбільшого у Вінниці стяга на Замковій горі могла сягнути 15 мільйонів гривень. В своїх оцінках фахівці посилалися на відповіді обласних адміністрацій, систему «Prozorro» та повідомлення в локальних ЗМІ. За оцінками організації, вінницький стяг міг стати одним з найдорожчих в Україні. Водночас, найбільші стяги до Дня Державного Прапора та 30-річчя Незалежності планують розмістити, щонайменше, в 17 містах України.

Фото ‒ власні, інфографіка ‒ «StateWatch»

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *