У Вінниці встановлять перший промисловий енергонакопичувач українського виробництва

Новини Вінниці

У Вінниці планують встановити першу промислову систему накопичення енергії, розроблену, спроєктовану та виготовлену в Україні. Міськрада нещодавно видала підприємству «KNESS» відповідні містобудівні умови та обмеження на будівництво промислової системи накопичення енергії (Energy Storage System).

Як йдеться на Facebook-сторінці заступника мера Андрія Очеретного, майбутній накопичувач енергії матиме потужність в 1 МВт та ємність 1 МВт/год.

За його словами, Energy Storage System складається з батарейних кластерів, які є результатом роботи лабораторії силової електроніки KNESS RnD Center, що тривала близько року. Усі інтелектуальні системи цих модулів є власною розробкою. Вони виконують функції балансування заряду комірок всередині модулів, моніторингу та управління всіма процесами, що відбуваються в межах кластера.

Як йдеться в повідомленні, впровадження такої системи посприятиме підвищенню гнучкості об’єднаної електроенергетичної системи України, що в подальшому дасть можливість збільшити обсяги генерації чистої електроенергії з відновлювальних джерел енергії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на підприємстві KNESS у Вінниці планується виробництво зеленого водню.

Фото ‒ з Facebookсторінки Андрія Очеретного

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *