Для шкіл Вінниччини придбають понад 2 000 ноутбуків

Новини Вінниці

В рамках боротьби з наслідками COVID-19 в закладах освіти Вінницька область отримала 39,1 мільйон гривень на придбання ноутбуків для 114 шкіл. Комп’ютеризація навчальних закладів відбудеться за співфінансування із громадами, загалом планується придбати 2 330 ноутбуків.

Як йдеться у дописі у дописі на сторінці голови Вінницької ОДА Сергія Борзова у Facebook, Громади до 40 тисяч мешканців надають співфінансування в розмірі 10%, більше 40 тисяч мешканців – 30%.

Передбачається, що понад дві тисячі нових ноутбуків на 100% забезпечать потребу шкіл, які потрапляють в перший та другий пріоритети відповідно до методики МОН і частково забезпечити потребу шкіл третьої черги. В цілому ж, відповідно до даних Міністерства освіти і Міністерства цифрової трансформації, 523 школи Вінниччини потребують 3 917 ноутбуків.  

До кінця року Мінцифри планує забезпечити понад 60 тисяч вчителів ноутбуками в межах субвенції: з держбюджету виділили 980 млн гривень на закупівлю техніки. Мінцифри визначила технічні вимоги до ноутбуків та ціну – не дешевше 20 000 гривень.  Тендери на закупівлю відкриті впродовж липня-серпня.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *