Коли можна буде завантажити COVID-сертифікат у “Дії”: Відповідь НСЗУ

Новини України

Про це повідомив директор Департаменту розвитку електронної системи охорони здоров’я Національної служби здоров’я України Дмитро Черниш під час онлайн-брифінгу, передає Depo.ua з посиланням на “Укрінформ“.

Представник НСЗУ зазначив, що можливість отримати сертифікат у свого сімейного лікаря діятиме і надалі.

“Наразі користувачі, які раніше виявили бажання отримати ковідні сертифікати, вже можуть взяти участь у бета-тестуванні формування цього сертифікату у мобільному застосунку “Дія”. Період бета-тестування вже завершується і зовсім скоро всі користувачі застосунку зможуть сформувати такі сертифікати для себе. Надалі сертифікат також можна буде отримати у свого сімейного лікаря”, – повідомив Черниш.

Він уточнив, що сертифікат формується на основі даних з електронної системи охорони здоров’я про вакцинацію проти COVID-19, інформації, яка містить клінічні показання того, що пацієнт перехворів на COVID-19 та інформації про негативний ПЛР-тест.

“Ковідний сертифікат буде використовуватись як всередині країни, наприклад, для відвідування масових заходів, так і для подорожей за кордон”, – наголосив Черниш.

Для подорожей за кордон необхідне визнання такого електронного сертифіката іншими країнами. Наразі, за представника НСЗУ, уряд над цим працює.

Крім того, Черниш нагадав, що міжнародне свідоцтво про вакцинацію лише у паперовому вигляді можна отримати у сімейного лікаря або в будь-якого іншого лікаря закладу охорони здоров’я, який приєднаний до е-системи охорони здоров’я.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *