На збереження Сутисківської школи-інтернату виділили понад мільйон гривень

Новини Вінниці

Постійна комісія з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту Вінницької облради погодила виділення 1,1 мільйона гривень субвенції Сутисківській школі-інтернету.

Як інформує пресслужба облради, відповідне рішення члени комісії ухвалили одностайно.  

Як повідомлялося раніше, в результаті децентралізації Сутисківську школу-інтернат передали на баланс місцевої селищної ради. Однак, бюджет громади не має достатньо коштів для фінансування установи, тому заклад можуть закрити вже у серпні поточного року.

Щоб профінансувати школу бодай до кінця року, необхідно 1,5 мільйона гривень. Педагоги інтернату звертались до ОДА та облради із проханням передати установу на баланс області  та разом із випускниками мітингували за її збереження.  

На сьогодні у Сутисківській школі-інтернаті навчається 199 учнів, з них 49 дітей із «проблемних» сімей, які перебувають у закладі цілодобово. Школа працює за інженерно-технічним та спортивним напрямком. В установі приділяється велика увага інформатиці та фізкультурі. До навчального плану введені уроки футболу, працює гурток з гімнастики.   Сам заклад розташований у будівлі колишнього маєтку графа Гейдена.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *