Спеціалісти Держпродспоживслужби опублікували повідомлення щодо обмеження продажу кавунів та динь на території Вінницької територіальної громади.
Як йдеться на Facebook-сторінці ГУ Держпродспоживслужби Вінниччини, з метою недопущення виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових захворювань серед населення на території Вінницької ОТГ, керуючись Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», реалізація баштанних культур (кавунів, динь) не допускається:
- без наявності довідок ветеринарно-санітарної експертизи щодо результатів дослідження на залишкову кількість нітратів;
- на розріз та з землі, що може призвести до забруднення продукції патогенною мікрофлорою.
Фото ‒ з Facebook–сторінки Держпродспоживслужби області
Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці