Постковідний синдром: вчені назвали основні причини

Новини Світу Статті

Вчені відзначили, що це відкриття не можна поки вважати проривом в науці.

Вчені Імперського коледжу Лондона провели дослідження, в кінці якого змогли назвати причини постковідного синдрому. Для проведення експерименту фахівцям потрібні були зразки крові десятків пацієнтів, які перехворіли на Covid-19 і тих, хто не був інфікований.

У крові з довгостроковими симптомами коронавірусу дослідники виявили – аутоантитіла. Після захворювання антитіла виробляються для захисту від повторного зараження, а так звані “помилкові” антитіла атакують здорові клітини як чужорідні.

Що таке аутоімунні реакції?

Вони утворюються після аутоімунних захворюваннях. Наприклад, системний червоний вовчак, ревматоїдний артрит і т.д. Однак в ході нових досліджень з’ясувалося, що подібний ефект може викликати коронавірус.

Вчені припустили, що Covid-19 може запускати аутоімунні процеси. Саме тому у деяких людей симптоми вірусу зберігаються в організмі тривалий час.

Отримані дані не можна називати проривом в науці, адже результати повинні бути перевірені в більш масштабних дослідженнях. Однак вчені вважають, що наукове товариство наблизилося до створення клінічного тесту, який дозволить діагностувати постковідний синдром.

Джерело новини

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *