Camino Podolico: повз Вінниччину пройде Подільський шлях святого Якова

Новини Вінниці

Цього року Вінниця та Вінницька область стануть частиною першого в Україні офіційного пішохідного культурного маршруту Camino Podolico ― Подільський шлях святого Якова. Маршрут простягнеться від Вінниці до Кам’янця-Подільського та пролягатиме через місто Бар. В перспективі Camino Podolico стане частиною міжнародної мережі Шляхів святого Якова (перший сертифікований культурний маршрут Ради Європи).

«Поділля стане першопочатком піших та велоподорожей за моделлю Camino de Santiago, знаного в усьому світі. Українська ділянка культурно-пізнавального та екомаршруту поєднає Вінницю та Кам’янець-Подільський історичним шляхом через Бар. Він проляже мальовничими й незалюдненими куточками з багатою історичною спадщиною та популяризуватиме унікальну спадщину серед українців та іноземних туристів», – йдеться у дописі на Facebook-сторінці Camino Podolico

Маршрут Camino Podolico розрахований на 12‒14 діб, його довжина – більш ніж 250 км. Впродовж літа 2021 року відбуватимуться перші тестові проходження, згодом планується запровадження паспортів і сертифікатів мандрівника, паралельно напрацьовуватиметься інформаційний, промоційний та навігаційний контент для повноцінного функціонування маршруту. Презентація готового маршруту запланована на жовтень 2021 року.

Новостворений маршрут у перспективі має продовжитися до кордонів з ЄС та інтегруватися в міжнародну мережу Шляхів святого Якова (перший сертифікований культурний маршрут Ради Європи). Культурна спадщина України варта цього!

Проєкт «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова» реалізує Барська міська рада у партнерстві з Вінницькою міською радою, а також територіальними громадами Вінницької та Хмельницької областей в межах партнерської програми «Культура.Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Державного агентства розвитку туризму.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *