На Вінниччині створять віртуальний музей Барської кераміки

Новини Вінниці

На Вінниччині за підтримки Українського культурного фонду створять віртуальний музей Барської кераміки. 

Як повідомляє видання Укрінформ, УКФ підтримав проєкт грантом у розмірі 637 тис грн. Він спрямований на відродженням унікальної Барської кераміки, яка вважалася брендом Поділля з XVII до початку ХХ століття і виготовлялася у м. Бар, одному із найпотужніших старовинних гончарних осередків України. Віртуальний музей буде тримовним, відтворюючи інформацію українською, польською та англійською мовами. Це дозволить розширити аудиторію поціновувачів Барської кераміки і ознайомити її з достовірними і систематизованими відомостями про неї. 

Поповнювати «фонди» віртуального музею будуть під час науково-пошукових експедицій. А кульмінацією наукової складової проєкту стане проведення спільно з Харківською державною академією культури Всеукраїнської онлайн-конференції «Місце Барської кераміки в гончарній спадщині України», а також відеозапис циклу тематичних лекцій та майстер-класів. 

Також для популяризації унікальної Барської кераміки буде розроблено портфель сувенірно-навчальної продукції. 

Рішення створити віртуальний музей прийшло через карантинні умови, аби люди, не зважаючи на важкий епідемічний стан, змогли насолоджуватися українськими культурою та мистецтвом. 

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *