Електронний сертифікат вакцинації: «Дія» запускає бета-тест документа для подорожей

Новини України

З 1 липня 2021 року в Україні стартує бета-тестування «ковідних сертифікатів» у застосунку «Дія», повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Узяти участь у бета-тестуванні можуть українці, які отримали 2 дози вакцини проти коронавірусу на території України. Зареєструватися на бета-тестування можна тут.

«Що таке ковідний сертифікат? Це документ у «Дії», який підтверджуватиме ваш статус про вакцинацію в Україні на території ЄС та інших країн. Працюватиме, як і будь-який інший документ у «Дії», — його чинність можна буде перевірити через QR-код. Ми — одна з перших країн, яка розпочала комунікацію з командою ЄС щодо впровадження ковідних сертифікатів. Враховуємо вимоги EU Digital COVID Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate ВООЗ», – написав на своїй сторінці у Facebook віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Пізніше ковідний сертифікат можна буде згенерувати після отримання негативного результату ПЛР-тесту або якщо людина нещодавно перехворіла на коронавірус.

Сертифікат буде у вигляді внутрішнього документа з даними про вакцинацію, наявність негативного ПЛР-тесту або про одужання від COVID-19.

Джерело новини

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *