З Ленінки у Привітне: на Вінниччині декомунізували селище

Новини Вінниці Топ

Сесія Вінницької обласної ради ухвалила рішення про перейменування селища Ленінка, що у колишньому Теплицькому районі. Тепер слово за Верховною Радою, яка має затвердити за населеним пунктом нову назву – Привітне.  

«Звернутися до Верховної Ради України щодо перейменування селища Ленінка Гайсинського району Вінницької області на селище Привітне Гайсинського району Вінницької області та опублікування у «Відомостях Верховної Ради України» повідомлення про внесення змін в адміністративно-територіальний устрій Вінницької області», – йдеться у рішенні облради

До слова, разом із селищем декомунізують і одну з його вулиць, яка досі носить ім’я Леніна. Нова назва вулиці – Хутірська.

Нагадаємо, раніше мешканці Гнівані затвердили перейменування вулиці Валентини Терешкової. Люди хочуть, аби у місті не було вулиці імені російської депутатки, яка голосувала за анексію Криму та за надання Державною Думою РФ дозволу президентові РФ вводити російські війська на територію України.  Нова назва для об’єкту – вулиця Юності.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *