З червня по листопад: на Вінниччині визначили період навігації на водоймах регіону

Новини Вінниці

У Вінницькій області визначили термін дії навігації на водних об’єктах області на 2021 рік. Термін дії навігації для маломірних суден дійсний з 25 червня до настання льодоставу, але не пізніше 30 листопада.

Про це йдеться в розпорядженні на сайті ОДА.

Також, за розпорядженням, районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад повинні довести до відома власників маломірних (малих) суден, що експлуатація та стоянка суден, які не зареєстровані і не пройшли щорічного техогляду та не мають нанесених бортових номерів, на водних об’єктах області забороняється.

Окрім того, до відкриття сезону на воді рятувальні пости необхідно погодити з вимогами чинного законодавства з питань охорони життя людей на водних об’єктах. 

Також розпорядження «Про навігацію на водних об’єктах» передбачає, що в області необхідно організувати патрулювання службовими катерами в сезон масового відпочинку людей на водних об’єктах. 

Керівникам суб’єктів господарювання, які використовують на водних об’єктах маломірні (малі) судна та лінійні причальні гідротехнічні споруди на базах і зонах відпочинку, мисливсько-рибальських господарствах, спортивних школах, таборах, водних станціях і прокатних базах, до 16 липня 2021 року погодити об’єкти з вимогами Положення про систему управління безпекою судноплавства на морському та річковому транспорті, затвердженого наказом Міністерства транспорту України від 20 листопада  2003 року № 904, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 грудня 2003 року № 1193/8514.     

Могилів-Подільському прикордонному загону ім. Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України призначили вжити заходів щодо заборони користування у прикордонній смузі маломірними (малими) суднами, які не взяті на облік у адміністрації пристаней, причалів і пунктів базування та не зареєстровані в установленому законодавством порядку.

Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, Управлінню патрульної поліції в Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Верхньодніпровському міжрегіональному управлінню Державної служби морського та річкового транспорту України у межах компетенції посилити вимогливість до судноводіїв і власників суден щодо дотримання ними встановлених правил на водних об’єктах області. 

Окрім того, розпорядженням доручено Службі автомобільних доріг у Вінницькій області, Вінницькій філії Центрального макрорегіону акціонерного товариства «Укртелеком», Комунальному підприємству «Вінницяоблводоканал», Публічному акціонерному товариству по газопостачанню та газифікації «Вінницягаз» з метою забезпечення безпеки судноплавства до 16 липня 2021 року привести у належний стан об’єкти, що знаходяться на судноплавних ділянках річок. 

Фото ‒ ілюстративне

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *