Торік найбільше мігрантів у Вінницьку область прибуло з Росії

Новини Вінниці Топ

Впродовж 2020 року у Вінницьку область прибуло 132 міждержавних мігранта, міграційний приріст населення регіону склав 11 осіб. Найбільш охоче на Вінниччину переселялись громадяни Російської Федерації, Нігерії та Йорданії.

Так, за даними регіонального управління статистики, у 2020-ому році у Вінницьку область прибув 41 громадянин РФ, 11 громадян Нігерії та 10 громадян Йорданії.

Європа

Серед континентів у «міграційному рейтингу» лідирує Європа, країни якої загалом «дали» Вінниччині 57 нових мешканців.

Серед європейських мігрантів, як вже було вказано, – 41 громадянин РФ. Крім того, в нашому регіоні оселилися 6 громадян Молдови, 4 громадянина Білорусі, 2 громадянина Литви, а також по одному громадянину Греції, Ірландії, Німеччини та Швеції.

Азія

З цієї частини світу на Вінниччину торік прибуло 33 особи. З них – 10 йорданців, 4 азербайджанців і стільки ж турків, 3 індуси, по 2 громадян Грузії, Іраку та Ливану.  

До того ж, на територію Вінницької області мігрували по одному громадянину Казахстану, Китаю, ОАЕ, Пакистану, Туркменістану та Філіппін.

Африка

Торік Вінницька область прийняла 17 мігрантів З Африканського континенту: 11 з Нігерії, 4 з Марокко, ще по одному з Анголи та Єгипту.

Америка

З Північної та Південної Америки до нас переїхали 5 громадян: 3 зі Сполучених Штатів та 2 з Еквадору.

Додамо, що окрім іноземців, на Вінниччину з інших країн світу прибули 19 громадян України. Водночас, з Вінницької області виїхала за кордон 121 обоба, з яких 113 – громадяни України. Таким чином, річний міграційний приріст населення області склав 11 осіб.   

Для порівняння, у 2019 році Вінницька область прийняла 634 мігранта з усього світу, натомість закордон виїхали 283 людини (265 – громадяни України). Відтак, у 2019-ому році за рахунок міграції населення області збільшилось на 351 людину.

Що цікаво, у 2019-ому найбільше мігрантів на Вінниччину також прибуло з Росії. Тоді наш регіон прийняв 51 громадянина держави-агресора.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *