З Ленінки на Привітне: на Вінниччині декомунізовують селище

Новини Вінниці

На Вінниччині селище Ленінка Тульчинського району планують перейменувати на Привітне. Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті Вінницької обласної ради 10 червня. Окрім того, в облраді планують звернутися до Верховної Ради з метою перейменування населеного пункту та опублікування у «Відомостях Верховної Ради України» повідомлення про внесення змін в адміністративно-територіальний устрій Вінницької області.

Як йдеться в документі, обласна рада вирішила:

  1. Погодити рішення 11 сесії Теплицької селищної ради 7 скликання Теплицького району Вінницької області від 26 червня 2020 року №224-11 «Про перейменування селища Ленінка Теплицького району Вінницької області на селище Привітне Теплицького району Вінницької області, вулиці Леніна селища Ленінка на вулицю Хутірська» та рішення 6 сесії Гайсинської районної ради 8 скликання від 16 квітня 2021 року «Про погодження перейменування селища Ленінка Теплицького району Вінницької області» щодо перейменування селища Ленінка Теплицького району Вінницької області на селище Привітне Теплицького району Вінницької області.
  2. Звернутися до Верховної Ради України щодо перейменування селища Ленінка Гайсинського району Вінницької області на селище Привітне Гайсинського району Вінницької області та опублікування у «Відомостях Верховної Ради України» повідомлення про внесення змін в адміністративно- територіальний устрій Вінницької області.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії обласної Ради з питань інвестицій, стратегічного розвитку та місцевого самоврядування (Скальський В.В.).

Нагадаємо, наприкінці травні в Гнівані затвердили нову назву для вулиці Терешкової. Відтепер вона носитиме назву вулиця Юності.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *