В Жмеринці двоє підлітків поцупили трубу, якою постачався кисень в місцеву лікарню (фото, відео)

Новини Вінниці

В Жмеринці правоохоронці встановили особи підлітків, які 8 червня з будівлі міської лікарні викрали мідну трубу, якою до апаратів ШВЛ надходив кисень хворим у палати. Як інформують у відділі комунікації Нацполіції області, викрадену трубу неповнолітні продали місцевому жителю, а гроші витратили на власні потреби. Оскільки на момент крадіжки тиск трубою не постачався, ані хлопці, ані пацієнти не постраждали.

За словами начальника Жмеринського районного відділу поліції Віталія Присяжнюка, зловмисників поліцейські встановили за допомогою системи відеонагляду «Безпечне місто». Ними виявились місцеві жителі віком 13 та 16 років. Неповнолітніх поліцейські опитали в присутності їх батьків.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка), за що передбачено покарання ‒ до п’яти років позбавлення волі. Враховуючи те, що за такого роду злочин кримінальна відповідальність настає з 14 років, до меншого правопорушника будуть вжиті заходи виховного впливу. З відповідним клопотанням слідчий звертатиметься до суду.

Фото ‒ поліції, відео ‒ з сайту «Жмеринка.City»

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *