На Вінниччині підрядника звинувачують у «відмиванні» 240 тисяч гривень на ремонті дороги

Новини Вінниці

Прокурори Липовецького відділу Немирівської окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно керівника підрядної організації, якого обвинувачують у розкраданні бюджетних грошей, виділених на ремонт дороги. Суму збитків місцевій громаді оціюють в майже 240 тисяч гривень.

Окрім того, як інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури, було накладено арешт на майно підрядника на суму понад 1 мільйон 600 тисяч гривень.

«Слідством установлено, що у 2018 році сільська рада уклала договір підряду з юридичною особою, яка спеціалізується на будівництві доріг, про капітальний ремонт сільської дороги. З’ясовано також, що обсяги фактично виконаних робіт не відповідають відомостям, викладеним в акті виконаних робіт, що підтверджено висновком будівельно-технічної експертизи та встановлено вартість завданих територіальній громаді збитків на суму майже 240 тис. грн. У подальшому безпідставно отримані кошти легалізовано шляхом вчинення фінансових операцій», ‒ йдеться в повідомленні.  

На сьогодні підрядника обвинувачують в порушеннях за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України.

Окрім того, прокурором у провадженні разом із обвинувальним актом до суду передано цивільний позов в інтересах органу місцевого самоврядування з метою відшкодування збитків, завданих злочином. Також на підставі ухвали слідчого судді накладено арешт на майно на суму понад 1 млн 600 тис. грн.

Довідково (за даними порталу protocol.ua)

Ч. 4, ст. 191 ‒ передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Порушення за ч. 1, ст. 209 караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років з конфіскацією майна.

Ч. 1, ст. 366 ‒ карається штрафом до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4 250 гривень) або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *