На Вінниччині громаді повернули 57 га землі, які орендарка використовувала не за призначенням

Новини Вінниці

За рішенням Чернівецького районного суду Вінницької області місцевій громаді повернуто 57 га землі вартістю 7 млн грн, яку орендарка оформила як пасовище, але розорала та засіяла соняшником. Відтак, недоплачувала за її використання.

Як інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури, службовці відомства виявили порушення вимог Земельного кодексу, вивчаючи стан законності використання земель комунальної власності на території Чернівецької територіальної громади.

З’ясувалося, що місцева жителька отримала у користування вищезазначену земельну ділянку з цільовим призначенням для сінокосіння та випасання худоби. Насправді ж, орендарка, всупереч цільовому призначенню ділянки, розорала її та засіяла соняшником.

«Унаслідок фактичного використання орендованої землі як ріллі місцевий бюджет недоотримав додаткові кошти орендної плати, оскільки, відповідно до Закону України «Про оцінку земель», розмір орендної плати залежить від величини нормативної грошової оцінки земель, яка для ріллі в декілька разів вища ніж для пасовищ та сіножатей. Зваживши на доводи прокуратури, суд задовольнив позовну заяву. Після набуття рішенням суду законної сили вживатимуться заходи для його реального виконання», ‒ йдеться в повідомленні.  

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *