Верховний Суд визнав недійсними договори закупівлі шкільних меблів на Вінниччині

Новини Вінниці

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду визнав договори про закупівлю шкільних парт та стільців в одній зі шкіл Вінниччини за бюджетні кошти недійсними.

За повідомленням Вінницької обласної прокуратури, відділ освіти колишньої Мурованокуриловецької райдержадмінстрації, з метою уникнення процедури відкритих торгів, закупівлю шкільних меблів для навчальних закладів району організував, поділивши предмет закупівлі на частини ‒ парти та стільці. Встановлено, що предмет закупівлі, його технічні та якісні характеристики різняться з вимогами тендерної документації. Парти та стільці не відповідають вимогам Нової Української школи за лінійними розмірами шкільних меблів для початкових класів.

«Не погоджуючись із рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій, якими відмовлено в задоволенні позову, прокурором оскаржено їх у касаційному порядку. Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду з урахуванням обґрунтованої та принципової позиції прокуратури ухвалив нове рішення та у повному обсязі задовольнив позовну заяву Могилів-Подільської місцевої прокуратури», ‒ йдеться в повідомленні.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *