Працівникам підприємств Вінниччини боргують майже 24 мільйони гривень зарплати

Новини Вінниці

Станом на 1 травня сума невиплаченої заробітної плати працівникам підприємств Вінниччини склала 23,9 мільйонів гривень, що на 15,6% більше у порівнянні до квітня поточного року. З початку 2021 року сума заборгованості підприємств по зарплаті зросла на 113%. Такі дані наводить обласне управління статистики.

Своєчасно не розрахувались з персоналом на 36-и підприємствах та організаціях області. Кількість працівників, які своєчасно не отримали заробітну плату, склала 1892 особи. Кожному з працівників, кому заробітна плата виплачується із затримкою, в середньому заборговано 12 634 грн.

Зазначається, що більше ніж половина невиплаченої заробітної плати (59,5%) припадає на промислові підприємства області. Серед решти підприємств найбільша частка боргу перед працівниками сільського, лісового та рибного господарств (18,5%) та сфери транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (11,6%).

Серед промислових підприємств області найбільше заборгували працівникам переробної промисловості (97,8%), з них 42,0% припадає на підприємства по виробництву хімічних речовин і хімічної продукції та 40,2% – на підприємства по виробництву гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції.

Нагадаємо, провідні підприємства Вінниччини зазнали майже мільярд гривень збитків за квартал.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *