«Європейська солідарність» привезла до дітей Хутора Шевченка «Шалену лабораторію»

Новини Вінниці

Вдень 29 травня на одному з дитячих майданчиків у Хуторі Шевченка було людно та гамірно – розважити місцеву малечу приїхала «Шалена лабораторія». Такий сюрприз до Дня захиту дітей зробила для місцевих хлопчиків та дівчаток депутатка від «Європейської Солідарності» у Вінницькій міській раді Олена Верлан-Кульшенко.

Під час веселого уроку від майстрів «Шаленої лабораторії» діти у формі гри дізнались про те, що таке рідкий азот, з яких елементів складається вода, а також ловили руками «мильну кашу» та подивились на «фонтани» з рідкого азоту. Не обійшлося і без «наукових» частувань: хлопчиків та дівчаток пригостили замороженими в рідкому азоті кукурудзяними паличками та солодким напоєм у газоподібному стані.

Пізніше дітей розважили танцями волонтери, після чого вони отримали цукерки, але вже не «хімічні», а цілком звичайні.

«Мені сподобалося танцювати, а також дуже сподобались досліди, особливо з їжею», – поділилася враженнями шестирічна Саша.

«Досліди – взагалі класні, для дітей це чудово! Та й для дорослих цікаво, щось пригадується зі шкільної хімії. Хоча мені доводться згадувати шкільну програму постійно – в мене двоє дітей-учнів», – розповіла Людмила, мама Саші.

Організаторка заходу, депутатка Вінницької міської ради від ЄС Олена Верлан-Кульшенко каже, що свято було спрямоване на те, щоб поєднати розваги та навчання.

«Наші діти пережили тривалий період дистанційного навчання, у знаннях є прогалини. Тому ми вирішили не тільки розважити дітей, а й зацікавти їх у знаннях. Діти мають відчувати, що вони – найцінніше для суспільства», – зазначила пані Олена.

Захід на Хуторі Шевченка – далеко не останній. До 1 червня «Шалена лабораторія» відвідає Малі та Великі Крушлинці, Гавришівку та Стадницю.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *