На Вінниччині екологи вимагають від дорожників відшкодувати понад 12 мільйонів гривень

Новини Вінниці

Співробітники Державної екологічної інспекції Вінниччини пред’явили претензію Службі автомобільних доріг у Вінницькій області щодо добровільного відшкодування шкоди, завданої незаконною рубкою дерев. Розмір збитків оцінено в понад 12 мільйонів гривень.

Як інформують на Facebook-сторінці Держекоінспекції, минулого року під час перевірки в межах смуги відводу території Служби автомобільних доріг у Вінницькій області екологи виявили факт незаконної порубки дерев.

«Під час здійснення зазначених заходів було виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства у тому числі і факти незаконної рубки дерев (за дозволом, виписаним з порушенням), що є порушенням ст.ст. 19, 48, 64, 67, 69 Лісового кодексу України. За результатами проведення зазначеного заходу було виявлено понад 513 дерев різних порід та діаметрів вздовж автомобільних шляхів на автодорозі М-21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський». Загальний розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконної рубки дерев, становить 12 295 698, 27 грн.», ‒ повідомляють екологи.

Окрім претензії, надісланої Службі автомобільний доріг у Вінницькій області, також було направлено матеріали СБУ та відкрито кримінальне провадження.

Фото ‒ з фейсбук-сторінки Держекоінспекції Вінниччини

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *