На «закритих» слуханнях обговорять суттєві зміни до плану Вінниці

Новини Вінниці Топ

Вінницька міська рада оголосила громадські слухання для обговорення внесення змін до плану зонування міста. Захід має відбутися сьогоні, 18 травня, о 18:00 у хабі «Місто Змістів». Однак, на сайті муніципалітету оголошення про проведення слухань з’явилася вже після завершення реєстрації учасників, а інформацію про ймовірні зміни до плану місту не розкривають громадськості.

Неоголошені слухання

Минулого тижня на сайті Вінницької міської ради з’явилось оголошення про громадські слухання щодо містобудівної документацї «Проект внесення локальних змін до Плану зонування м. Вінниця».

Як йдеться у повідомленні, ініціатором громадського обговорення визначений департамент правової політики та якості Вінницької міської ради, а замовником виготовлення документації є департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради. Обговорення ініційоване відповідно до рішення Вінницької міської від 24.12.2020 № 132 «Про розроблення містобудівної документації».

При цьому, у документі зазначено, що реєстрація на участь у громадських слуханнях тривала з 23 квітня до 3 травня, при тому що оголошення про проведення обговорення важливого для міста питання було опубліковане на сайті міськради лише минулої п’ятниці – 14 травня. Попередню реєстрацію запровадили під приводом дотримання карантинних обмежень, не організувавши онлайн-трансляцію слухань.

Таким чином, більшість мешканців Вінниці просто не могли вчасно дізнатись про громадські слухання та втратили можливість взяти у них участь.

«З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, реєстрація учасників відбуватиметься виключно відповідно до проведеної попередньої реєстрації жителів Вінницької міської територіальної громади, які бажали взяти участь у вищезазначених громадських слуханнях, що проводилася з 23 квітня до 03 травня  2021 року,  та документу, який посвідчує особу і підтверджує місце реєстрації.

Тимчасово, на період дії та в межах території карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), до повного його скасування, громадські слухання у Вінницькій міській  територіальній громаді проводитимуться за умови дотримання усіх карантинних обмежень»,  –  йдеться в оголошенні

«Засекречені» зміни

Той факт, що права на участь у громадських слуханнях виявились позбавлені більшість вінничан, привернув увагу громадськості. Так, активіст Віталій Дужак зазначив, що інформація про ймовірні зміни до Плану зонування міста приховується.

«Намічається чергова афера вінницької міської ради, а саме проведення громадських слухань щодо змін у генеральний план зонування міста Вінниці. Все б нічого, але інформація по змінам у цьому плані які виносяться на слухання максимально ПРИХОВУЄТЬСЯ. Я вже 3 тижні намагаюся отримати будь яку інформацію як особисто прийшовши в назначений час і місце, так і письмово, подавши інформаційний запит. В усіх випадках було повне ігнорування», – написав він у Facebook.

Активіст вказав, що під приводом громадських слухань у місті можуть здійснити легалізацію незаконних будівництв та втілити схеми з привласнення комунальної землі через зміну цільового призначення. До того ж, у подібних змінах до містобудівної документації зазвичай  закладають суттєве перепланування міста, доріг інфраструткури. Він висловив побоювання, що на слухання просто нагонять «потрібних людей», а тому закликав вінничан відвідати їх.

Возможно, это изображение (текст)

«Проводиться типова схема, де наганяють потрібну кількість своїх людей, які без розбору проголосують за ці зміни. Потім у міської ради буде законна підстава казати вінничанам що все прозоро і законно. Щоб не “махати кулаками” після бійки, прошу Вінничан бути не байдужими і прийти на ці слухання, та дізнатися, що за їх спиною коїть вінницька міська рада.

Щоб все було прозорпо і законно, усі зміни з усіма експертними дослідженнями мають бути оприлюднені завчасно для ознайомлення громадськості», – написав він.

Пізніше Віталій Дужак завітав до  департаменту архітектури міста, щоб отримати документацію, яку обговорюватимуть на зборах, однак зробити це йому не вдалось.

Возможно, это изображение (1 человек, стоит и в помещении)

«Завітав сьогодні в чергове в департамент архітектури щоб ознайомитися з матеріалами щодо завтрашній громадських слухань. У відділі просторового розвитку яким керує Самойленко Юрій Сергійович мені повідомили що неможуть надати жодної інформації яка мене цікавить, і запевнили що такою інформацією володіє лише сам Самойленко. Шукаючи пана Самойленко по усьому департаменту, я дізнався що він ховається в одній з кімнат і виходити не збирається. Одже я остаточно переконався що департамент приховує інформацію щодо завтрашній слухань проекту локальних змін до планування території міста Вінниці», – розповідає Віталій

Інсайдерська інформація

Вже сьогодні все той же Віталій Дужак опублікував інсайдерську інформацію щодо сьогоднішніх слухань. За даними, які йому вдалося отримати, планується затвердиити зміни зонування під незаконними будівництвами (що дорівнює їхній легалізації), зміни зонування під нові будівництва, а також зміни  у планах кварталів, доріг та інфраструктури.

Ділянки, яких торкнулися зміни, виділені на фото червоним кольором.

Возможно, это изображение (карта)

Загалом ключових змін нарахувалось 24:

1 Зміна зонування території де будується ЖК Джерельний

2 Зміна зонування 3 ділянок на 10 мікрорайоні на більш висотні

3 ЖК Лісопарковий 600-річчя 3, зміна санітарної зони

4 Вул. Максимовича зміна трьох ділянок під висотне бкдівництво

5 Максимовича – Корея Зміна планової дороги

6 Вінниця буд Корея зміна зони

7 Податкова- гаражний кооператив зміна зони

8 Поділля-Пирогова зміна зони старої забудови вздовж Пирогова від Урожая до Ющенка

9 Біля парку Ющенко Зміна зони

10 Дрім таун зміна зони

11 Зупинка лікарня Пирогово зміна зони

12 Корея вул. Ботанічна зміна зони

13 Район Академічний зміна зон

14 Район ТЦ Кварталу зміна зон кварталу, нові дороги

15 район вулиці Зулінського зміна зони

16 Немирівське шосе, значна зміна зон, уздовж траси локально

17 Зміна зони біля Замкової гори

18 Зміна зони біля Фрунзе-Стрілецька

19 Зміна зони біля Гонти

20 Центр Магістрацька

21 Готель Південний буг- дві зміни, корегвання дороги

22 Зміна Зони Зал. Вокзал Епіцентр

23 Тяжилів, ринок Володимир

24 Чехова зміна зони

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

2 коментарів на “На «закритих» слуханнях обговорять суттєві зміни до плану Вінниці

  1. Це вже не вперше міська рада на чолі з Моргуновим цинічно ігнорує територіальну громаду міста, чинне законодавство України, Статут міста Вінниці.

  2. Юридична особа приватного права з назвою органу місцевого самоврядування Вінницька міська рада з 1997 року ( = Вінницька міська рада народних депутатів з 1990 по 1997 рр. = Вінницька міська рада депутатів трудящих до 1990 року) не має жодних повноважень діяти від імені територіальної громади м. Вінниці, а точніше районів міста Вінниці (ліквідованих з ознаками ст. 109 ККУ повалення конституційного ладу)… докази за посиланням: https://www.facebook.com/groups/sulapravdu/permalink/236036124875137/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *