Унікальні експонати, лицарські бої та вікторина: Вінницький краєзнавчий музей запрошує на День народження

Новини Вінниці

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї підготували для відвідувачів сюрприз. На честь 103-ого Дня народження закладу, 15 травня екскурсії відбудуться у новому форматі.

«У суботу Вінницький обласний краєзнавчий музей змінює не лише режим, а й формат роботи. В свій 103-ій День народження, День Європи та напередодні Міжнародного дня музеїв, ми хочемо разом з вами поринути у музейну глибину. Адже не всі знають, що наша колекція нараховує 120 тисяч експонатів та лише частина із них представлена в експозицію (це світова практика), а інші можна побачити на виставках,  інтерактивних екскурсіях та подібних заходах», інформують у музеї.

Возможно, это изображение в мультипликационном стиле

У закладі стверджують: цьогорічна  програма дещо відрізняється від попередніх. Вона зорієнтована на більш глибоке та вдумливе ознайомлення з експозицією і виставками. У залах будуть представлені цінні та цікаві предмети з їх історіями, що зазвичай знаходяться у фондосховищах, зокрема:

  • зуб дикого коня тарпана антропогенового періоду, знайдений у Вінниці;
  • знахідки із майстерні доби пізнього палеоліту 18-10 тисяч років тому, виявлені у 2020 році в П’ятничанському лісі археологічною експедицією музею;
  • булава гетьманська – родинна реліквія Замойських ХVІІІ – початку ХІХ століття;
  • символічний ключ від міста Сан-Франциско, вручений у 1960 році земляку Анатолію Крючковському – учаснику 49-денного дрейфу в Тихому океані;
  • відреставрований легендарний “стіл Петлюри”, що експонується в оновленому 11 експозиційному залі “Поділля в добу Української революції 1917-1921 років”.

“Родзинкою” музейного вечора стануть показові тренування “Історичного товариства Аркона”, які триватимуть з 18:00 до 19:00 на площі Тараса Шевченка, що навпроти закладу. Також на відвідувачів чекає традиційна вікторина “Музей Terra Incognita” та невеликі подарунки.

У виставкових залах розгорнуть чотири різноманітні за тематикою, але однакові змістовні виставки:

  • “Час та буденні речі: з історії годинників”;
  • “Від витоків до сьогодення бубнівської кераміки”;
  • “Український визвольний рух 40-50 років ХХ століття: Волинь-Поділля”;
  • “Чорнобильська трагедія. Післямова…”.

Захід пройде без додаткової реєстрації. Відвідувачів просять  приходити у захисних масках та дотримуватись дистанції. У День народження, 15-го травня, музей працюватиме з 15:00 до 22:00 (каса до 21:00). 

Вхід платний: для дітей – 10 гривень, для студентів – 20 гривень, для дорослих – 30 гривень. 

Довідки за телефоном: 068-725-49-57.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *