Липовецька громада візьме участь у телевізійному конкурсі, щоб побудувати спортивний табір (відео)

Відео Новини Вінниці Топ

У Липовецькій громаді планують переобладнати закриту школу на околицях міста на літній спортивний табір для занять силовими та контактними видами спорту. Ідеї дали назву «За активними громадами майбутнє», реалізувати її мешканці Липовця хочуть завдяки участі у телевізійному проєкті «Наша громада».

Як йдеться у заявці на участь у конкурсі, у Липовці діють спортивні клуби «Оріон» та «Торнадо», вихованці яких є чемпіонами України, Європи та інших міжнародних змагань з ушу, тхеквондо та кікбоксингу.  Однак, проводити літні тренувальні збори юним спортсменам доводиться в інших громадах – своєї тренувальної бази у Липовці немає. Щоб вирішити цю проблему, місцеві активісти пропонують переобладнати закриту вже впродовж 20 років школу у мікрорайоні Кам’янка та прилеглу до неї територію на масштабний спортивний об’єкт.

Ідея вилилася у створення проєкту «За активними громадами майбутнє». На базі школи пропонується створити сучасний літній табір. Йдеться про реконструкцію будівлі колишнього освітнього закладу та облаштування прилеглої території площею 1,7 гектарів.

Проєктом передбачено реконструювати частину школи, де знаходиться спортзал, під вимоги літнього спортивного табору зі спальними, побутовими, душовими кімнатами та туалетом. Поряд зі школою заплановано встановити спортивний майданчик під накриттям з облаштуванням на ньому татамі, бігових доріжок, тренажерів для крос-фіту, силових комплексів, боксерських груш. Ще одним об’єктом проєкту має стати сучасна смуга перешкод.

«На території школи є стадіончик, якщо зробити там мін-поле, то там зможуть підтримувати форму і футболісти. Поруч є ставок, поруч є ліс, де можна бігати кроси», – розповідає начальник відділу економічного аналізу та залучення інвестицій Липовецької міської ради Юрій Станіславський  

Кошторис проєкту – 1 700 000 гривень. З них 1 000 000 – гроші органу самоврядування, 200 000 – внесок партнерів. Ще 500 000 гривень на створення тренувальної бази Липовець планує отримати завдяки участі у конкурсі «Наша громада».

Цей конкурс організовано телеканалами ICTV та СТБ у партнерстві з Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID  «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Мета конкурсу –  пошук ініціативних громад, які беруться вирішувати свої місцеві проблеми у сфері освіти, медицини, екології.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *