Витер руки об прапор: на Вінниччині відкрили кримінальну справу щодо наруги над державним символом

Новини Вінниці

Правоохоронці ГУ Нацполіції Вінниччини відкрили кримінальне провадження за статтею 338 КК України (Наруга над державними символами).

Як інформують у відділі комунікації обласної поліції, справу було відкрито «за фактом розміщення в соціальній мережі інформації про те, що невідомі особи на території Меморіалу Слави у смт. Тиврів забруднили Державний Прапор України, витерши об нього руки».

Варто зазначити, що на Facebook-сторінці ГО «Тиверці» користувачка Інна Соверток опублікувала інформацію про інцидент та фото.

«У той час, коли частина громади передає на передову нашим захисникам великодні подарунки, інші, в центрі Тиврова обтирають руки об державний прапор України та їздять мотоциклами по Меморіалу Слави у самому центрі селища, зовсім поряд з відділком поліції. Наруга над державними символами — це злочин, передбачений 338 статтею КК України Наслідки цього злочину можна побачити і сьогодні, хоча минуло вже 2 дні», ‒ йшлося в дописі.

Окрім того, Інна Соверток в своїй публікації звернулася до поліції з проханням визначити даний допис, як офіційне звернення.

За повідомленням відділу комунікації Нацполіції Вінниччини, поліцейські встановили особу зловмисника – ним виявився раніше судимий мешканець села Пилява Вінницького району.

Наразі слідство з’ясовує усі обставини правопорушення та встановлює свідків події.

Довідково

Порушення за статтею 338 КК України карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тисяч до 68 тисяч) або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

Фото ‒ з фейсбук-сторінки ГО «Тиверці»

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *