На Ладижинській ТЕС через витік газу постраждали четверо співробітників підприємства

Новини Вінниці

5 травня на території Ладижинської ТЕС під час запуску котла стався витік газу, який спалахнув. Як інформують у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області, внаслідок інциденту травми отримали четверо робітників підприємства.

«5 травня близько 18.30 год до поліції надійшла інформація про те, що на території Ладижинської ТЕС під час запуску котла стався витік газу, який спалахнув. Внаслідок цього четверо робітників підприємства отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані до лікарняних закладів. Наразі теплоелектростанція працює в звичному режимі. На місці події слідчо-оперативна група поліції з’ясовує усі обставини події», ‒ йдеться в публікації.

Як зазначили правоохоронці в коментарях до допису на Facebook-сторінці поліції Вінниччини, за попередньою інформацією, співробітники ТЕС отримали опіки різного ступеню важкості.

За повідомленням на сторінці підприємства відомо, що 5 травня о 00:06 енергетики ДТЕК Ладижинської ТЕС були вимушені вивести в ремонт енергоблок №1. Причиною зупинки був свищ на водяному економайзері, нитка Б. Для запобігання утворення нових пошкоджень прийняли рішення про виведення енергоблоку в аварійний ремонт.

Як зазначалося в публікації, енергетики усунули всі зауваження 5 травня о 14:40 перевели енергоблок №1 в резерв.

«Відключення блоку №1 не вплинуло на енергозабезпечення та водопостачання регіону та міста. Для компенсації потужності в енергосистемі енергетики ДТЕК Ладижинської ТЕС сьогодні о 21:10 підключили в мережу енергоблок № 2. Наразі ДТЕК Ладижинська ТЕС несе навантаження в об’єднаній енергосистемі України загальною потужністю 210 МВт», ‒ йдеться в дописі.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *