У Вінниці почали щеплювати громадян, старших за 65 років

Новини Вінниці

Вчора, 28 квітня, у Вінниці розпочали щеплювати південнокорейською вакциною AstraZeneca осіб, стариших за 65 років. Телеканал «Суспільне.Вінниця» повідомляє, що 300 доз цієї вакцини отримав вінницький центр первинної медико-санітарної допомоги №4.

Як розповіла лікарка центру Маргарита Варфоломєєва, вакцинуватися можна не всім. Тим, у кого є алергія на якийсь із компонентів вакцини або ж загострення хронічних станів — у вакцинації відмовляють. Є й ті, кому щеплюватися не можна тимчасово, додає Варфоломєєва. Протягом 30 хвилин після інʼєкції за пацієнтами наглядають медики. Це для того, аби передбачити гострий алергічний стан.

У Вінниці почали щеплювати корейською вакциною людей віком від 65 років

Директорка центру Людмила Непийвода каже, охочі вакцинуватися записуються до листа очікування у сімейного лікаря або через додаток “Дія”. Сьогодні у закладі планують щепити 60 пацієнтів. Переважно — це люди пенсійного віку, додає Непийвода. У центрі відкрили два пункти щеплення. З одного флакону корейської AstraZeneca можна імунізувати десятьох пацієнтів, додає Непийвода. Після відкриття флакону вакцина дійсна не більше 6 годин.

Ця сироватка до температури не так вибаглива, як коронавак чи файзер. Її можна зберігати при температурі від 2 до 5 градусів тепла, каже Непийвода. У профільному департаменті області розповіли на Вінниччину передали 13 700 доз цієї вакцини. Частину залишать на ревакцинацію. Її варто проводити через 6-12 тижнів.

Нагадаємо, Вінницька область отримала 24 570 доз вакцин від коронавірусу, з них 13,7 тисяч доз південнокорейської вакцини AstraZeneca.

За інформацією ОДА, станом на 28 квітня у Вінницькій області перше щеплення від СOVID-19 отримали 21 118 осіб, жоден мешканець області не пройшов повну вакцинацію.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *