Майже півтора мільйона гривень: меру Жмеринки та його заступнику компенсують вимушений прогул

Новини Вінниці

Вінницький окружний адміністративний суд задовільнив позови міського голови Анатолія Кушніра та його заступника Костянтина Тимуня. За рішенням суду, на користь посадовців з міського бюджету стягнуть 1 405 552 гривні компенсацій.

Так, Кушнір отримає 824 343 гривні за час вимушеного прогулу за період з 26.05.2018 р. по 04.06.2020 р. , а Тимунь – 581 209 гривень.

Як відзначає видання «Новини Вінниці», тільки за минулий рік утримання міського голови та його заступника обійшлося жмеринчанам  в 2 182 240 гривень.

«Рішення про додаткове стягнення астрономічної суми в розмірі майже півтора мільйони гривень з бюджету міста Жмеринки на користь чиновників були сприйняті вкрай негативно.  Про це активно пишуть в соцмережах мешканці міста», – пишуть «Новини Вінниці».  

Нагадаємо, Анатолій Кушнір був обраний міським головою у 2015 році, як самовисуванець. Однак, наприкінці травня 2018-го сесія міської ради проголосувала за дострокове припинення повноважень міського голови. З таким рішенням відсторонений керівник міста не погодився, і звернувся до Конституційного суду. У червні 2020-го орган, який забезпечує верховенство Конституції України, поновив Кушніра на посаді, після чого він повернувся до виконання службових обов’язків.  Разом із Кушніром був поновлений на посаді і Тимунь. Саме за вимушене «безробіття» впродовж 2018-го – 2020-го років посадовці і отримають компенсацію з міського бюджету.

Додамо також, що Кушнір був знову обраний міським головою Жмеринки у жовтні 2020-го року. Він балотувався від «Української стратегії Гройсмана».   

Із рішеннями суду щодо стягнень компенсацій на користь Кушніра та Тимуня можна ознайомитись тут і тут.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *