Вакцинація триває: на Вінниччині щеплення проти COVID роблять мешканцям інтернатів, пенсіонерам та патрульним (фото)

Новини Вінниці

20 квітня на Вінниччині щеплення вакциною Comirnati виробництва Pfizer-BioNTech першими отримали мешканці і працівники Ладижинського дитячого будинку інтернату та обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку. Окрім того, цього дня вакциною CoronaVac почали щеплювати співробітників патрульної поліції області.

Як інформують на сайті Вінницької ОДА, вакцинацію препаратом Comirnati проводять дві мобільні бригади Калинівського міського ЦПСМД та ЦПМСД №3, які пройшли навчання щодо вакцинаціі саме Pfizer-BioNTech.

«Згідно з планом вакцинації, за кожним щепленим першою дозою Comirnaty буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії. Друга категорія, хто отримає щеплення Pfizer ‒ працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонники. Важливо, що щеплення залишками вакцини Comirnati виробництва Pfizer не передбачається», ‒ зазначено в повідомленні.

Окрім того, за повідомленням пресслужби патрульної поліції Вінниччини, відсьогодні вакцинувати від COVID-19 почали вінницьких патрульних.

«Першими дозу вакцини CoronaVac (Sinovac) прийняли керівник управління Редван Усеінов та його заступники Олександр Гаркавюк і Василь Самаруха, а також ще близько 50 людей особового складу. Щодня патрульні поліцейські контактують з громадянами, тому для того, аби уберегти себе та знизити ризик поширення коронавірусної інфекції, охоронці порядку одними із перших розпочали проходити вакцинацію. Надалі всі поліцейські, які виявили бажання, отримають щеплення від гострої респіраторної хвороби COVID-19», ‒ йдеться в дописі патрульних.

Також, за іншим повідомленням ОДА, напередодні, 19 квітня, Тростянецької мобільної бригади вакцинували від коронавірусу китайською вакциною CoronaVac маломобільні верстви населення та їх доглядальників.

Зазничимо, що станом на 19 квітня, за інформацією ОДА, в області вакциновано першою дозою 17 989 осіб. Другу дозу вакцини (що означає завершення вакцинації) поки що не отримав ніхто. Загалом, в область на сьогодні було завезено 24 570 доз вакцини різного типу.

Нагадаємо, вчора на Вінниччину прибули перші 1 170 доз вакцини Comirnati виробництва Pfizer-BioNTech. Як в п’ятницю під час брифінгу повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я і реабілітації Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко, загалом область очікує 4 600 доз цього препарату, 117 тисяч порцій якого Україна отримала в рамках глобальної ініціативи COVAX. Раніше в область прибула партія вакцини CoronaVac в розмірі 5 600 доз.

Фото ‒ патрульних та з сайту ОДА

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *