Над Вінницею тренуються майбутні військові пілоти

Новини Вінниці

Майбутні військові пілоти вперше сіли за штурвали вертольотів Мі-8 на летовищі у Гаврищівці. Курсанти тренувались під керівництвом досвідчених пілотів бригади транспортної авіації імені Дмитра Майбороди.

«Бригада транспортної авіації імені Дмитра Майбороди черговий раз виконує навчально-тренувальні польоти в зоні своєї відповідальності з використанням вертольотів та літаків. Особливими ці польоти зробили курсанти старших курсів ХНУПСу, які пройшли перевірку знань та навичок і були допущені до виконання польотів. Вони вперше сідали за штурвали вертольотів Мі-8 та знайомились із нашим летовищем під керівництвом досвідчених пілотів нашої бригади», – йдеться у повідомленні на сторінці бригади у Facebook.

До слова, 456-та бригада транспортної авіації імені Дмитра Майбороди (456 БрТрА, в/ч А1231) — авіаз’єднання Повітряних сил України. Бригада має на озброєнні військово-транспортні літаки Ан-26, гелікоптери Мі-8. Дислокується на авіабазі Гавришівка, Вінницька область. Структурно належить до Повітряного командування «Центр».

Бригада брала участь у війні на сході України, зокрема постачаючи повітряним шляхом забезпечення для частин української армії, які вели бої на російсько-українському кордоні в липні 2014 року.

Бригада носить ім’я Дмитра Майбороди — командира літака Ан-26, який загинув під час війни на сході України, Героя України.

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *