Біля ЖК «Барський» у Вінниці можуть нарешті облаштувати світлофор

Новини Вінниці

В районі ЖК «Барський» у Вінниці можуть нарешті встановити сфітлофор, про який давно просять місцеві мешканці. Принаймні, міська рада дала обнадійливу відповідь на петицію із проханням облаштувати пішохідний перехід через жваву трасу.

«Департаменту архітектури та містобудування міської ради надано дозвіл на розробку містобудівної документації – детального плану території обмеженої Барським шосе, Хмельницьким шосе, Львівським шосе та межею міста Вінниця. Вказаною документацією опрацьовуються питання комплексної забудови території, в тому числі організація транспортного та пішохідного руху на даній території. Вказана документація відповідно до чинного законодавства підлягає проходженню процедури громадських слухань. Відповідно розробка проектних рішень щодо організації транспортної інфраструктури по Барському шосе, можлива після затвердження вищевказаної містобудівної документації», – йдеться у відповіді міськради на звернення вінничанки Руслани Кобзар.

Сама петиція, нагадаємо, була зареєстрована на єдиній платформі електронної демократії 24 березня.

«Люди, які мешкають у новому мікрорайоні, щоб дістатися міста або навпаки потрапити додому мають, перейти Барське шосе. Проблема в тому, що відстань від зупинки трамваю до найближчого пішохідного переходу достатньо велика для абсолютної більшості громадян (особливо для людей похилого віку та дітей), а також небезпечна, так як не освітлюється, нема тротуару та нерозчищені хащі узбіччя. Тож вони перетинають дорогу по найкоротшому шляху, наражаючи на небезпеку себе та водіїв, що рухаються трасою, що в майбутньому призведе до аварійної ситуації на дорозі», ‒ зазначає авторка звернення.

За її словами, наявні пішохідні переходи знаходяться достатньо далеко від житлового комплексу «Барський», тому люди просто шукають простіший, найлегший перехід.

«Щоб виправити цю ситуацію вважаю за доцільне розглянути можливість встановлення світлофора за викликом та пішохідного дорожнього переходу на ділянці дороги між трамвайною зупинкою «вулиця Стельмаха» та гаражним кооперативом, що збереже життя та спокій мешканців ЖК та навколишніх забудов, поліпшить дорожню обстановку на даній ділянці дороги, та зменшить чи взагалі унеможливить аварійні ситуації», ‒ підкреслює вінничанка.

Як повідомлялося раніше, аби привернути увагу до проблеми організації дорожнього руху біля ЖК «Барський», активістка Лариса Курченко записала відео для YouTube-каналу Вінниця NOW.

У відео пані Лариса розповіла, що мешканці житлового комплексу «Барський», вимушені ризикувати життям та  порушувати правила дорожнього руху: найближчий світлофор задалеко, а через дорогу – зупинка громадського транспорту, школи та продуктові магазини.

У 2020 році містяни писали петицію, що набрала значно більше голосів, ніж потрібно для розгляду. Однак, тоді у міській раді відповіли, що територія поблизу ЖК «Барський» належить до Якушинецької громади, а тому світлофор має облаштувати саме вона. При цьому саме міськрада Вінниці, у підпорядкуванні якої знаходиться автотраса, давала дозвіл на будівництво житлового комплексу.

Тепер громадяни нарешті можуть отримати такий необхідний світлофор.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *